Így írd ki a házszámot – az egész utca a csodájára fog járni

Minden ház alaptartozéka a házszám: teljesen mindegy, hogy milyen, de lennie kell. Illetve lennie kellene. Mostanában állandóan látom a kiszállítókat, futárokat az utcákon kóvályogni, mert egyszerűen nem találnak házakat. Hát segítsünk már nekik, ha egyszer rendeltünk valamit.
Szerintem két okból nem tesznek egy házra házszámot. Az egyik, hogy az ott lakók nem akarják, hogy megtalálják őket, ebben az esetben viszont érthetetlen, hogy minek rendelnek házhoz. A másik, hogy talán nem találnak olyat, ami passzol az otthonukhoz. Mondjuk, van egy harmadik csoport is, akiket pont nem is érdekel az egész, de velük nem sokat lehet tenni.

Szóval arra gondoltunk, összegyűjtünk pár jópofa házszámötletet, hátha ezek egy kicsit ösztönzőleg hatnak az ügyben. Mert a házszám nem kell, hogy uncsi legyen, sőt lehet nagyon vagány, csinos is. Csak legyen!

Ez például roppant egyszerű, csak egy jó nagy kő kell hozzá. Vagy egy kőkerítés. Arra is simán fel lehet festeni, és akkor tuti jól látszik.

Hobbiboltokban lehet kapni kisebb-nagyobb betűket fából. Vegyünk egyet, ami a család nevének kezdőbetűje, fessük rá a számot, tegyünk rá egy kis díszítést, és már kész is.

Készíthetünk festett táblákat is, amiket cserepekbe, vagy akár az ajtó mellé lehet szúrni.

Ha maradt pár fölösleges csempe a felújítás után, azokra is ráfestheted a számot kerámiafestékkel, igazán szép dolgokat lehet így készíteni. Ezeket speciális ragasztóval tudod rögzíteni.

Nagyon egyszerű megoldás, régi képkeretben.

Szerintem ilyen kerek fa alátét mindenkinél lapul a szekrényben. Csak be kell szerezni hozzá a barkácsboltból a megfelelő számokat, és lehet is szerelni.

Egy ilyen kis virágládás táblát is könnyen el lehet készíteni, aztán az évszakoknak megfelelően tehetünk bele virágot vagy bármilyen dekorációt.

a, ez mondjuk nagyon menő. Vegyél egy falapot (lehet bármilyen), egy elég nagy adag csavart, és ess neki. Jó, persze nem árt, ha előre megrajzolod a formát, hogy szépen tudd behajtani a csavarokat.

Ez se rossz. Az alap lehet hungarocell vagy fa, a mohát pedig beszerezheted a hobbiboltból.

A mostanában nagyon divatos befőttes üveg is bevethető. Nyugi, ha nincs ilyen régi gereblyéd, jó lesz hozzá egy jópofa fogas is.

Szerintem az ilyen nagy cserepek már önmagukban is jól néznek ki, de ha elfér az ajtóban, ráfestheted a házszámot is egy ilyenre. Így legalább ha kijössz, az első, amit látsz, egy kupac szép virág.

Ha a nyaralásról magaddal hoztál egy rakás kagylót, de rájöttél, hogy nem tudsz velük mit csinálni, itt a remek lehetőség. Így az emlék is megmarad.

agyon régi fadarab, egy kis festékkel és egy csini számmal megtámogatva.

Mire használd a régi tálcát, ami amúgy már nem kell semmire? Erre.

Végül pedig… egy ötlet horrorfilmrajongóknak… azt hiszem.
Forrás: nlc.hu
hirdetés

webbusiness.hu

 
 
RólunkRegisztrációHirdetési feltételekMédiaajánlatoldaltérképNyitó