Befejezték a Margit híd megemelését

Megemelték a Margit hidat a pesti rakpart fölött, így a jövőben nem szorulnak be a magasabb gépjárművek a híd alá - közölte a felújítást végző Mh 2009 konzorcium szerdán az MTI-vel.
A munkálatok a múlt hétvégén kezdődtek, ezek során a Margit híd egyik elemét a pesti rakpart fölött mintegy 40 centimétert emelték meg egy speciális szerkezettel, majd 20 centiméterrel magasították az eredeti helyét. A megemelt betonrétegre a hídelemet még vissza kell engedni, ezt szerda éjjel kezdik el - olvasható a közleményben.

A hidat két lépcsőben engedik vissza, szerda éjjel 19 centivel süllyesztik, majd péntek éjjel újabb 1 centivel. Ekkor történik meg a pontos helyreillesztés. A munkálatok ideje alatt a pesti rakpartot az autósok nem használhatják.

A magasításra azért van szükség, mert a felújítás során beépített új pályalemezek miatt a pályaszint 20 centiméterrel magasabbra kerül.

Tájékoztatásuk szerint március 10-e este 22 óra és március 11-e reggel 5 óra között, március 11-e este 22 óra és március 12-e reggel 5 óra között, valamint március 12-e este 22 óra és március 15-e reggel 5 óra között a felső rakpart le lesz zárva. A gépkocsik északi irányból a Pannónia utca, a déli irányból a Szemere és a Hegedűs Gyula utca irányába tehetnek kitérőt. A pesti alsó rakpart a munkák idején is folyamatosan az autósok rendelkezésére áll.

A felújítás határidejéről továbbra is vita van a kivitelező és a megrendelő Fővárosi Önkormányzat között. A konzorcium azt kéri, hogy az eredeti, 2009. augusztus 21-i határidő decemberre módosuljon, ekkortól lehetne használni a hidat, de a teljes felújítás 2011 márciusa helyett csak 2011 nyarán fejeződne be.

A Margit híd felújítását tavaly augusztus 21-én kezdték el, ekkor zárták le a forgalom elől az átkelőt. A felújításról szóló szerződést augusztus 10-én írta alá a Fővárosi Önkormányzattal a kivitelező Közgép-Strabag és az A-Híd Zrt által alkotott konzorcium.
Forrás:
hirdetés

webbusiness.hu

 
 
RólunkRegisztrációHirdetési feltételekMédiaajánlatoldaltérképNyitó