Pincékre omlott a partfal Dunaföldváron

Több helyen megcsúszott és leomlott a partfal Dunaföldváron, a Duna-parton szerdán; a lezúdult föld három úgynevezett pincesípot (pincelejárót) maga alá temetett, több présházhoz nem lehet eljutni, de senki nem sérült meg közölte - Bárdos Lászlóné, a település jegyzője az MTI-vel csütörtökön.
A jegyző elmondta, hogy három olyan, löszfalba vájt pince bejáratát torlaszolta el a föld, ahol csak pincesíp van, présház nincs. A polgármesteri hivatal megkereste a tulajdonosokat, és kiderült, hogy az omlás idején senki nem volt a pincékben, tehát feltételezhetően senki nem sérült meg.

A hivatal a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közösen lezárta az életveszélyes szakaszt. Nemcsak az érintett, Mély út néven ismert pincesort zárták el, hanem egy másik, szintén a Duna-parton lévő veszélyeztetett szakaszt is. Ott is csak présházak vannak - mondta a jegyző, hozzátéve: a hivatal levélben értesítette az érintett borosgazdákat, hogy a korlátozás idején nem használhatják a pincéket.

Bencze Attila, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság polgári védelmi irodavezetője szerint körülbelül hatszáz köbméternyi föld csúszott le.

Dunaföldváron hosszú évek óta gondot jelent a partfal, korábban is előfordult, hogy megcsúszott a föld, most pedig további omlásra lehet számítani a hóolvadás és a várható esőzés miatt. Bárdos Lászlóné azt mondta: szakértők segítségét kérték, hogy a szükséges intézkedéseket megtehessék.
Forrás: MTI
hirdetés

webbusiness.hu

 
 
RólunkRegisztrációHirdetési feltételekMédiaajánlatoldaltérképNyitó